Palīgs bērnu darbiem

Palīgierīce zāģēšanai, vīlēšanai, veidošanai. Sastāv no tradicionālās leņķa zāģēšanas kastes, kuru esmu pamatīgi pārtaisijis. Pievienoju piespiedējlīsti un ekscentru. Darbojās, ir pārbaudīts un rezultāti redzami http://www.kkdi.lv/index.php?option=com_igallery&view=igcategory&id=4&Itemid=217
Nedodiet maziem bērniem kaltus un nažus! Ļoti daudz var izdarīt ar vīlēm, zāģiem (ļoti maziem zobiņiem), un urbjiem. Vismazākiem bērniem nepieciešams veidot aizmugurējo detaļu ļoti masīvu (biezu), lai zāģis pats vadītu roku. Sekojiet lai bērni nespiestu zāģi, zāģētu lēnām visā zāģa garumā.
Parasti pie viena galda nevajag divus draiskuļus mācīt, tad sākas nevajadzīgas sacensības. Protams, pa rokai jābūt kastītei ar sarkanu krustu, tad nekas slikts nenotiek!
Kad var sākt mācīt? Es domāju ... reizē ar staigāšanu, tikai vajag atrast īstās lietas ko taisīt, lai rodas interese.


Piespiedējlīsti var ievietot divās pozīcijās, tas atkarībā no apstrādājamās detaļas izmēriem. Ekscentru parasti lieto garenzāģēšanai. Ir četri urbumi un ekscentram ir izmantojamas abas puses, tas dod daudz iespēju. Pastāv varbūtība, ka  nepieciešamības gadījumā vēl var veikt nepieciešamos urbumus pamatnē un pašā ekscentrā. Pie galda malas bērnu kokapstrādes darbu palīgs tiek piespiests ar trim apaļām tapām ( 8 mm, pārējie 10 mm). Ja pastāv iespēja ieurbt galda malā caurumus, tad strādāšana kļūst vēl ērtāka, tad arī sapratīsiet kāpēc izšķīrāmies par trim tapām...

Te redzams, ka var ērti iezāģēt no gala. Ievērojiet viltību, kā mēs atrisinājām iezāģēšanu no gala. Šo lietu var darīt tikai galda galā!



Parastā šķērszāģēšana. Te zāģējamo detaļu novieto uz pārstādāmā piespiedēja. Ir iespēja veikt šķērszāģēšanu bez piespiedēja un izmantot ekscentru pa tiešo.

2 komentāri:

  1. Kāpēc neviens neraksta cildinošus komentārus?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. parādīšu vakarā tomam, tad varbūt uzradīsies kāds cildinošs komentārs :)

      Dzēst