Jauno lietu izdomātāji - Egita Vāvere

Mēs zinām, pie datora kustības ir nepieciešamas. Egita to gribēja panākt un panāca.Sēdmēbele nodrošina  virsmai ievērojamas sāniskās kustības. Mēbeles tēlā ieviesa pagājušās olimpiādes galvenās arēnas simbolus, kā atgādinājumu kustību triumfam sportā. Ja karkasu veidotu no brusām, tad šis risinājums nebūtu gudrs.
Izmantojot atbilstoša biezuma saplāksni, tēlu var klienti paši izvēlēties  individuāli.

Pārgudrajiem iesaku būt uzmanīgiem ar lētām replikām. Zem kustīgās sēdes  ir zināmi jauninājumi pazīstamām kustību shēmām. Egita ir izvēlējusies ļoti labu palīgu pirmā parauga izgatavošnai. Protams, laboratoriskās pārbaudes var ienest korekcijas. Visu cieņu jaunai censonei, kura tikai četrus gadus mācās mēbeļu projektēšanu.

Un te dīdās spītīgi patstāvīgā un stauji progresējošā autore. Sekosim viņas darba gaitām.

11 comments:

  1. Ļoti žēl, ka ne V.Kazāks, ne E.Vāvere nav pat pacentušies kaut ar vienu vārdu pieminēt šā darba idejas līdzautoru - LAURI ALLENU, kas šo skaisto darbu izgatavoja.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ja mēs gribam būt saprasti, mums ir jābūt saviem vārdiem! Vārdam, kas esmu, un vārdiem, ko gribu pateikt. Es protams varu replikas izdzēst, bet to nedarīšu. Paralelli profesionālam darbam mums jāaudzina bezvārži, kurus mēs saucam par ligustriem! Kāpēc?
      Šobrī RTU vēl nepastāv konkrēta vienošanās forma par autorības sadalījumu starp RTU speciālistiem un studentiem un viņu darbu izpildītājiem. Es viņus nepazīstu.
      Te Ligustram ir taisnība, visi "līdzvainīgie" ir jāpiemin, īpaši pozitīva iznākuma gadījumos. Taču knapi pazīstu savus, vairāk kā 200 studentus, kur nu visus viņu palīgus vēl iepazīt...Tāpēc šī birokrātija ir nepieciešama.
      Egita un Lauri! Vajag iestāties Latvijas izgudrotāju biedrībā LIB, kuras mītne atrodas RTU! Kopā ar šiem speciem mums izdosies arī šīs lietas vis ātrāk sakārtot!
      Veiksmi visiem!
      Tikai negaidiet ka kāds Jūsu vietā visu izdarīs. Jaunajiem pašiem ir jādomā ne tikai par savu profesionālo izaugsmi, bet arī savas profesijas prestižu.
      Tāpēc padoms Ligustram. Tev vajadzēja nevis tēlot anonīmo tiesnesi, bet pieteikties palīgā!
      Es pamēģināšu sagatavot gada pārskata uzrunu 5-tajam jūlijam, kuras pilnu tekstu ievietošu savā blogā un www.kkdi.lv Ceru, ka beidzot savāksimies...

      Dzēst
  2. Es atkal mēģinu dīdīties uz šāda
    http://www.vinsani.com/office-desk-chairs/dark-brown-kneeling-posture-ergonomic-chair-office-wood.html
    bet visu dienu nav ērti.
    Labs varētu būt šis
    http://www.earth360.com/chair.html
    bet dārgs. Varētu mēģināt uztaisīt līdzīgu no bieza finiera, finiera virsmu kopējot no individuālas pakaļas atlējuma ģipsī.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Cilvekam labs ir tikai tas, kas ir veselībai labs, veselīgi ir kusteties pašam. Par individualo pakaļas atlējumu gipsī - tas ir katra paša patērētāja gaumes lieta kādā ietērpa Jūs velaties dīdīties.(Paldies par komentariem E. Vāvere)

      Dzēst
  3. Vislielāko pateicību izsaku Vilnim Kazākam kā šī bakalaura darba vadītājam, kurš spēja virzit manu darba procesu radoši un ar humoru.

    Kā arī lielākās godalgas un uzslavas ir pelnījis Lauris Allens - SIA "VērsisRo" mēbeļu dizainers un izstrādātājs, veicis darbu augstā kvalitātē. Darbs tapis pateicoties Laura personīgajai motivācijai relizēt sevi firmas vārdā ar lielu pacietību, laika ieguldījumu un firmas atbalstu. E.Vāvere

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies!

      Man bija tiešām liels gods sadarboties ar E.Vāveri, kuras diplomdarba vadītājs ir bijis V.Kazāks!

      Dzēst
  4. Sirsnīgs paldies V. Kazākam par izsmeļošo atbildi un labo ieteikumu!
    Mīļš paldies arī E. Vāverei!

    Domāju, ka Jūsu padoms un palīdzība L.Allenam lieti noderēs šo ceļu sākot. Lai visiem veicas!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Klau! Iereģistrējies www.kkdi.lv un sāc aizpildīt >adrešu reģistru> Sazinies ar Raiti Tuču, viņš zinās ko darīt. Ja nevari pats, iesaki kādu! Nav savarīgi, ir vai nav students, svarīgi ka mums sāk krāties noderīgās adreses.
      Veiksmi! Vilnis

      Dzēst
  5. Pasaule rīb no L.Allena zelta rokām, visu cieņu viņam!

    (E.Vāvere)

    AtbildētDzēst
  6. Pagājuši desmit gadi! Varbūt kādam ir saglabājušās, kaut vai daži kursu un diplomdarbu attēli ?

    AtbildētDzēst
  7. Mani joprojām var sasniegt - vilnis.lak@inbox,lv

    AtbildētDzēst