Itāļu amatnieku uzbrauciens!

Man bija tā iespēja nedaudz iemūžināt Itāļu amatnieku demonstrējumus Latvijā. Tas notika Brīvdabas muzeja  gadatirgū 02.06.2012. Neslinkojiet, palieliniet attēlus un baudiet mirkļus.

Kad es ierados, laukumā jau bija koka darbarīku izgatavotāji, naža trinēji un vēl daži...

Mūsdienās teiktu - bilžu kopētājs

Rotaļlietu meistariene, tālāk nažu trinējs jau trin.

Ieradies lepnais zaļumu audzētājs un tirgotājs.


Lietussargu labotājs ir klāt, paldies dievam, lietus prom...


Oho! Saldējumu pārdevējs! Nebija skops.

Kurvju pinējs, vēlāk mācīs bēniem taisīt rotas, bet kurvjus atstās pīt kādai kundzītei. Raugiet talāk - kopskatā pa kreisi!


Viltīgā Leļļu meistare. Foto meistars viņas priekšā uz pakaļas.


Maiznieks! Ar smaržu pa maz, kā traks pūš tauri.

Stiklinieks ar darba sagādātāju...


Leļļu teātris.

Podnieks

Olu un vistu tirgotāja.  Vistas un vēl kaut kādas dzīvas radības bij transporta būros.

Kopskats pa kreisi.

Kopskats vidū.


Kopskats pa labi.


Mums izdevās pa latviski pierunāt itāļu koka rotu izgatavotāju demonetrēt savu amatu. Mēs sapratām ko viņš stāsta un rāda.

pozīcija 1

pozīcija 2


pozīcija 3

Gatavs! Skatiet bērnu acis!

Es zinu, daži spēja vairāk! Neskopojieties, atsūtiet man, http://www.kkdi.lv/  Noderēs amatniekiem un studijām RTU. Paldies Roberto Melone par latvisko tulkojumu ar īstu itāļu garšu. Tas bija brīnišķigs ceļojums laikā un itāļu kultūrā!!! Veiksmi latvju meistariem, kuri arī neslēpj sveces zem pūra. Tā tas notiek.Turēsimies kopā!
 Vēl kas. Mēģināsim kopīgiem spēkiem pārliecināt Latvijas Nacionālā  Attīstības Plāna (NAP) plānotājus, ka tauta, kas neatzīst savu amatniecību, pazaudē savu dvēseli. Ne mana, bet Franču dizaineru doma!


 Lūdzu, lūdzu sekojiet NAP attīstībai!! Ekonomikas ministrs Daniels Pauļuts skaidroja, ja Jūs nav NAP-ā, tad Jūs nav vispār! Tā politiķi plāno mūsu nākotni. Ja mēs gribam būt nākotnes sabiedrībā cienījami cilvēki, mums ir jāpārliecina Reformu partijas un Saeima, ka AMATNIECĪBA ir  tikpat nozīmīga kā INDUSTRIJA! Visi Latvijas Amatniecības kameras piedāvājumi Domrovska 3. valdības Deklarācijai, Rīcības plānam un NAP tieka ignorēti! Skatiet tepat manā blogā, sadaļā Amatniecības politika.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru