Sākas 20-tais konkurss KRĒSLS !


04.06.2012.  Imantā, RīgasAamatniecības viduskolā sākās 20. topošo kokapstrādes speciālistu konkurss KRĒSLS 2012. Vairākās nominācijās piedalās  50 un + audzēkņi.
20. gadus atpakaļ sākumu provocēja privātīpašuma atgūšana un atdzimstošā amatniecība! Tas notika  reizē ar mūsu valsts atjaunošanos un pirmajos konkursos  piedalījās tiki topošie mēbeļu galdnieki.
Šobrīd ir  pievienojušies arī metālkalēji,  būvamatniecības un industriju pārstāvji.
Dažas bildes no starta un darba laukuma.



Sākam ar uzrunām un laba vēlējumiem.

Instruktāžu, kā parasti, veic meistars Arvīds Verza, amati un tituli lai paliek...

Izloze notikusi, sākas vietu ieņemšana.

Te darba paraugs mēbeļu galdniekiem. Izskatās vienkāršs krēsls, bet nebūs viegli.

Te paraugs būvgaldnekiem. Ja neiznāks krēsls, tad interesanta dizaina konsrukcija būs...

Hei! Mans bijušais students, Limbažu Profesionālās vidusskolas meistars  Andris Vimba. Patīkama tikšanās.

Aiziet darbiņš nedēļas garumā! Veiksmi visiem novēl kolēģi no Latvijas Amatniecības kameras! 
Sestdien, 09.06.2012. 18.00 konkursa noslēgums.

3 komentāri:

  1. Nu re nu! Tev nav neviena priekšlikuma, kā labot amatniecības lietas,Tev pat sava vārda nav. Bet kā lai Kamera lietas labo, ja biedriem pat vārdu nav.
    Ir tikai skaudība, ka piemērām Rihards Līgatnē un Harijs Alūksnē un citi prot veiksmīgi ar dabas materiāliem stādāt.
    Pastulbi tie bezvārži, tāpat kā tie amatnieki, kuri kaunas no amatnieka vārda un uzdodas par māksliniekiem. Redzējām, skolā arī daži tādi ir.
    LAK 06.06. 2012 bija Namdaru sanāksme, Meistari ir un paliek meistari. Pie viņiem nav tukšu runu, viss kartībā.
    Skolām noteikti ir jāsaņemas, jāatjauno Meistara amats skolās, jāizveido topošo zeļļu apvienības, jāpanāk duālās sistēmas atjaunošana, to Kamera viena nevar izdarīt. Starp citu, LAK panāca ka Amatniecības Likumā ir Meistardarbnīcu elektroniskais Reģistrs, bet kāpēc biedri nepiesakās? Kamera vainīga, ka meistariem nerūp sava gods? Vai visi ir bezvārži?
    Lūdzu uzraksti konkrētus darbus kas jāpaveic pašam, biedrībām un kamerai. Cita ceļa nav.

    AtbildētDzēst
  2. Lai cik skaudri butu tad jasaka, ka tas teksts par nezinama komentetaja domu, ka amatnieciba izmirst lenam...tur ir japiekrit un vainu nav tur kur meklet LAK kamera, bet gan sis valsts iedzivotajos...ej uz kadu darbnicu gribi visur viens un tas pats - tur nesamaksaja tur uzmeta utt...nez vai kads ir veicis aptauju cik liels procents no kokapstrads skolu beidzejiem turpina stradat pa specialitatei?Domaju, ka tas ir loti mazs, jo kuram tad gribas stradat vide kur tevi uztver par balto negeri....un piesieties var par ik vienu sikumu...pie kam, ja nozage kadu locekli sev tad lielakoties pats vien esi vainigs - neasi griezejinstrumnti, steiga. Nav jau brinums, ka no sejienes pat noziedzinieki muk....

    AtbildētDzēst
  3. Amatniecība nav galvenā! Nu re! pēc diviem gadiem ļaunākais murgs piepildās. Rīgas Amatniecības skolas vairs nav! Valstij vajag māksliniekus un mēdija speciālistus! Vēlams ar vidējā līmeņa izglītību. Kam pieder šī ideja?

    AtbildētDzēst