Saliekams soliņš.

 Saliekams solņš, pasūtijuma darbs. Kāda dāma  no Norvēģijas lūdza izgatavot SALIEKAMU SOLIŅU. Teica - soliņš bieži tiks pārvadāts. Iedarbināju iztēli, pakustināju atmiņas un  rokas, un tā šī lieta izdevās ar pirmo reizi! Paldies pieredzei. Man par to labs konjaks tika. Lai  nedaudz nosegtu nemaksātos nodokļus, piepirku dārgas uzkodas.




Soliņa augšdaļu veidoju, saskrūvētu no četrām detaļām. Virsma + divi sāni un + apakšpusē nedaudz īsāks dēlis/kopturis, tas ir arī grīdiņa, un  ir īsāks par virsmu un sāniem tādēļ, lai veidotu drošu apakšējo atbalstu kājām. Vēl ir divas soliņa kājas -  gali, kuri tiek ielikti telpiskā virsmā un saspriegoti ar vienu 8 mm skrūvstieni. Pievērsiet uzmanību! Virsmas galos un arī pie "kājām" ir pieskrūvēti šķērsļi,  kuri spriegojot palīdz savilkt kopā un stabili saturēt visu soliņa konstrukciju. 


Te soliņš izjaukts un salikts glabāšanai. Labi redzam, ka soliņa telpiskās virsmas apakšējā detaļa ir īsāka. Savukārt skrūvstienim  patīk  atpūsties, guļot pa diagonāli, jo tas ir garāks par pārējām detaļām.
Te ir piemērs, kā varētu izveidot universālu produktu. Diezgan sen sapņotu sapni.  Proporcionāli samazinot izmērus, dot iespējas bērniem  pašiem gatavot  rotaļlietu mēbeles.  Drīz sameklēšu un pievienošu vēl vienu, ne tik sen realizētu, plauktiņu. Lai top!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru