KKDI attīstības idejas.



KKDI attīstības idejas.Izmainīt
Raksti - Informatīvi
Ievietoja: Vilnis Kazāks   
Piektdiena, 27 janvāris 2012 00:21

Pirmkārt, pateicoties RTU jaunajiem un bijušiem studentiem, esam palikuši stiprāki. Mūsu meičas un puiši sāk sevi parādīt! Nodibina firmas Latvijā un ārzemēs. Veido savas meistardarbnīcas un studijas. Uzvar valsts konkursos. Piedalās Latvijas un ārzemju izstādēs. Saņem balvas.
Otrkārt, mūsu pasniedzēji un seniori arī neguļ. Lēnām, bet pamatīgi pilnveidojas mūsu studiju darbu metodika. Mums ir pievienojušies citu augstskolu pasniedzēji un zinātnieki, arodskolu pasniedzēji, LAK amatu meistari, mazo un lielo uzņēmumu īpašnieki un vadītāji. Kopējiem spēkiem mūsu topošā institūta elektroniskā datu bāzē un bibliotēkā ir vairāk, kā 2000 sen aizmirstu un patiesu jaunumu. Tas visiem pilnīgi pa velti!
Treškārt, mūs nopietni sāk atbalstīt arī mūsu  saimnieki RTU. Nerunāsim par kopējo, jauno mācību bāzi Ķīpsalā, tur iebūvē miljonus. Noderēs.
Indriķa ielā mums kopā ar Dzelzceļa institūta vadības atbalstu un RTU mītošo LIB valdi, veidojas jauna  struktūra, pagaidām to varam saukt par - Jauno konstrukciju un dizaina paraugu izgatavošanas centru. Ir pievienojusies metāla apstrādes darbnīca. 
Tā mēs esam sasnieguši  līmeni, lai jaunā kvalitātē izvērstu sava virtuālā un mūžam topošā Koka konstrukciju dizaina institūta KKDI darbību.
Par to paldies visiem, kas palīdzēja!
Es esmu vienmēr atgādinājis, labā amatniecībā un labā dizainā nav liekā!
Mēģināšu īsās frāzēs stāstīt turpmāko.
Topošais institūts konkretizēsies ar topošām struktūrām. Ievērojiet! Topošām laboratorijām, topošām meistardarbnīcām, topošām citām noderīgām struktūrvienībām.
Katram, kam ir interese attīstīt kādu lietu, kas var noderēt Latvijas amatniecībai, dizainam, īpaši ar koku saistītiem aksesuāriem, mēbelēm, telpām, mājokļiem, būvēm, darbarīkiem utml., laiks to sākt!
Domājiet kā savas idejas ievietot mūsu kopējā KKDI. Atcerēsimies! 1995 nebija nekā! Mēs kopā ar RTU tekstilniekiem un arhitektiem  izveidojām RTU jaunu studiju virzienu.
Kā pie mums koka nodaļā pieņemts, visu organizēs un vadīs studenti. Paši arī strādās.
Pasniedzēju uzdevums ir palīdzēt studentiem iekomponēt  topošajā  KKDI,  studentu ideju attīstībai nepieciešamās jaunās struktūras. Ir iespējams, ka tieši tā, daži var pa īstam uzsākt savu darba karjeru. A. Ziemelis, J. Emsiņš un V. Kazāks jau 2009. gadā
izstrādājām KKDI attīstības projektu, www.kkdi.lv>studiju materiāli>klasteris>7.nod.
24. Janvārī A.Ziemelis ievietoja aktualitātes, tur veras vaļā...

1 komentārs:

  1. Jauno konsktrukciju un dizaina paraugu izgatavošanas centrs - labs sākums!

    AtbildētDzēst