Variants, kā pieturēt mazas detaļas, un...


Kopskats no tuvākā uz tālāko.  1) Apstrādājamā detaļa. 2) Rīka "'žokļi". 3) Rīka stieņi. 4) Galvenais - rīka atbalsts,. 5) Rīka Stieņu kopā savilcēji.
.
Skats izmantojot atbalsta platāko daļu
Skats izmantojot atbalsta šaurāko daļu.
 
Uzbūve ļoti vienkārša. Knaibļu princips, papildināts ar iespēju knaiblēm pašām saturēt detaļas, to panākot  ar parasto tauriņ-uzgriezni, vai ērtu  palielināto uzgriezni. Saturēšanai  var noderēt arī pietiekoši elastīgas gumijas gredzeni. 

Interesanta ir iespēja pievienot un izmantot atbalstu. Noder materiālu apstrādei, Topošo detaļu formveidei, arī dekorēšanai un krāsošanai. Atbalstu var izgatavot dažādu biezumau un gabarītu  izmēros un formās.

Vēl viena pārbaudāma iespēja ir pašu atbalara piefiksēt nekustīgu. Tā varam iegūt  "trešo roku". 

Protams, varam izmantot arī dažādas tradicionālās knaibles, pievienojot  atbalstus un arī rokturu satvērējus. Ieguvumi ir daudzi. Drošība, ērtība, un prieks, ka es pats varu  uzlabot savu darba vietu un iespējas.

Prakse ir pierādījusi, ka tieši šajā jomā ir fantastiski daudz un dažādu iespēju. Sakot no loģiskiem "mikro" risinājumiem plaukstā vai uz galda, līdz pamatīgam  stabam, vai diviem stabiem, kas iedzīti zemē un ir savienoti  ar pamatīgu dēli vai pat brusu. Pieskrūvējot pietiekoši lielus "maksi" risinājumus, mēs iegūstam kaut ko līdzīgu tradicionālajiem ēvelsoliem. Ja mēs pieradināsim bērnus pie piemēriem > kāpēc pirkt, ja PAŠI  VARAM, tad veidojas pašapziņa.  Lai top! 
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru