Kā top pirmie paraugi ...


 

Te, bildes  augšpusē redzam propelleru izgatavošanai  nepieciešamie koksnes materiāli. Klucīši - spārniņu izgatavošanai,   apaļie puļķīši - konisko stienīšu izgatavošanai rotācijas iegūšanai,  un malā divi izgatavotie propelleri. Tie patiešām  labi lido ! 

Nedaudz zemāk bildē seko horizontālā līste pie kuras pieskrūvēts topošais  paraugs, kas REDZAMI rāda un atļauj TAUSTĪT pārmaiņas dabas materiālā, kā kokmateriāls pārtop par lietu/mantu. Tā mūsu mīlētie un lutinātie topošie cilvēciņi, kas  "visu saprot, prot, un var", izņemot  uzturēt kārtību savā darba vietā, mēs izlēmām palīdzēt sev un saviem jauniem censoņiem.  Šādā veidā mēs visi ietaupīsim laiku,  jo pie līstes ir kustīgi piemontēts topošais  propelleris dažādos darbu tapšanas posmos. Vēlreiz, redzam un jūtam, kā top apjomu formu veidošana un virsmu kvalitāte.

Rūpīgi skati uz paraugu līstes.

1. Kreis malā ir pieskrūvēts klucītis un  redzams telpiskais zīmējums. Bildē neredz, bet uz topošā lidoņa  materiāla - klucīša galiem ir zīmējums, kā veidojas  spārniņu biezumi, lai iecerētais lidonis lidotu.  

2. Vidū uz klucīša ir parādīti vairāki paņēmieni, kā ērtāk atbrīvoties no liekās koka masas. Parasti to veic ar dažādiem rīkiem. Zāģē, cērt, kaļ, grebj, griež, ... Tas atkarīgs no koksnes cietuma un iecerētā lidoņa lieluma.

3. Ar dažādiem vīlēšanas un slīpēšanas paņēmieniem darbs tiek pabeigts.  Viss bija un būtu labi, bet mūsu jaukais darbu veikšanas secības palīgs ir aizlidojis.  Ceram, ka pilda savus uzdevumus godam. 



.
Te, ar ātru ieskrējienu Kristaps rāda ka propelleris darbojās ! Kristaps ir īsts malacis, viņš pie propellera  pievienoja lidmašīnu kurai ātri maināmas astes ! Es nepārteicos, tas ir kustību teātris, un teātrī var lidojuma laikā lidojošais Jelgavas Briedis pārvērsties par īstu Elles Vellnu !


 Tālumā uz galda, pa diagonal,  ar velna astu.
Stūrī, pa labi - propellers lidonis ir  sakņupis, bet lidoņa aste izskatās varena!
Acu priekšā, tuvākā stūrī... Ko darīt, vieta ir ierobežota, un izstādītie darbi kaudzēs izskatās salikti. Tas nekas. Mācīsimies taisīt un izstādīt !


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru