Kā senās lietas kalpo mūsu bērniem...

 

 Mēs kopējam seno, tradicionālo, visai pasaulei pazīstamo RĀMJZĀĢI


     Tas notika 2017.  Kā tas notika? Es uzzīmēju uz kartona un izgriezu  trīs topošā zāģīša detaļu šablonus. Zinot kartona īpašības, atdevu tos Robertam. 

Roberts no saplākšņa izzāģēja pirmās īstās detaļu formu  kopijas. Es šabonus pamatīgi aprakstiju, lai īsto šablonu lietotāji  varētu ātri sev izgatavot paštaisītu zāģu rāmjus. 
Uzmanīgi vērojot šablonus varam atrast arī Roberta uzvārdu.


Papildinot  paštaisītās saplākšņu detaļas ar  metāla zāģa asmeni un spriegošanas vītņu stieni, iegūstam bērnu drošībai atbilstošu darba rīku. To var droši izmantot koka un arī metāla zāģēšanai.

 


        Zāģa rāmi veido 3 detaļas, bet tās ir dubultas!  Dubultība dod iepējas bērniem ar parasto figūrzāģi, no atbilstoša biezuma saplākšņiem  izgatavot sev noderīgu ZĀĢI. Kāpēc pirkt, ja var izgatavot pats?

AApvienojot rokturi ar rāma statni iegustan arī nekustošo daļu. Tas ir tā, viena gala nekustība ir nepieciešama sprigošanai.

2

2 komentāri:

  1. Neslinkojiet! Palieliniet pēdējo bildi un uzmanīgi pētiet ! Tur ir redzama dubulta dubultu gudrība. Es nepārteicos ! Ko tā dod? Vienkārši - vidējie kopturi sažmiedz abus galus, bet gali satur zāģa stremeli un savilces skrūvstieni.

    AtbildētDzēst
  2. Šorīt skatos...Hei, šo vēl var uzlabot! Ja vēlaties redzēt - 09. 09. Mehatronā, Jelgavā >uz saliņas.

    AtbildētDzēst