Kā rodas jaunas idejas un lietas…

 Tekstus skatiet  aiz  bildēm lejā...

Te, un nākošajā bildē, redzams ceļojuma mērķis...



Te var nojaust  karotes nelielu ietilpību, redzam karoti no augšas un apakšas.
Te jau labāk, no sāniem  redz,  ka zināmu tilpumu karote var  saturēt.

Kā rodas jaunas idejas un lietas

Tas bija tā. Ziemassvētku sanākšanā  sēdēju pie galda un garlaikojos. Aplūkoju savas rokas un plaukstas. Jaunie man prasa – ko tu tik nopietni te pēti ?

Saku, rokas pētu. Rokas bija pirmais darba rīks mūsu senču  senčiem. Rokas saistās  ar pašām  pirmajām cilvēku izdzīvošanas vajadzībām – ēdienus mutē iedabūt! Ar plaukstu varēja ūdeni  iesmelt un pasniegt lūpām,  pirksti pslīdzēja maizi mutē ielikt. Jaunie prasa - nu, un tad?

Redziet – te un tagad,  mēs lietojam divus darba rīkus – karoti un dakšiņu. Būtu labi, ja mēs Latvijā varētu šos rīkus apvienot. Tas būtu drosmīgs dizaina gājiens.  Dizainu un tehnoloģijas taču jums skolās māca – neslinkojiet, izdomājiet, kā to paveikt! 

Pagāja Ziemassvētku brīvdienas,  un jaunieši  jau atgriezušies no ekskursijas Amerikā. Lepni, smīnīgi smaidot,   pasniedza mums dāvanu  maisiņu.  

Skatām, lūkojam. Starp dāvanām bija dažādi saldumi, bija arī daži rakstāmrīki un galvenais - realizēta ideja - Karote un Dakšiņa jau ir kopā!!!  

Ko nu? Prieks par jauniešu atmiņu un vērību! Bija interesanti.

Tomēr, rūpīgi vērojot, jūtam - pastāv iespēja turpināt vērot, domāt un eksperimentēt. Pati daba pasaka - cilvēk, tāpēc jau tu esi cilvēks, lai mūžīgi nerimtu ideju daudzveidība. Paldies, ka izlasījāt.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru