Meistardarbnīca ir pamats!

Meistardarbnīca ir pamats!
Vilnis Kazāks. Mazie stāsti. 02.29.2012.

Parasti dabas dotās matērijas  uzreiz nav derīgas  lietošanai.
Meistardarbnīcas ir tās vietas, kur dabas materiāli pakļaujas meistara darba maģijai un sāk kalpot cilvēkiem. Bez meistardarbnīcām nekas nesanāk, jo meistardarbnīcā saplūst gudrība un prasmes ar materiālu, te sākas process, atbildība un kvalitāte. Dažas ziņas no mūsu pētījumiem RTU un LAK.
Tā tas ir bijis tūkstošgadēs. Tā tas notiek arī šodien ES un citās valstīs.
Pie mums pamazām mostas meistari, un atjaunojas viņu īpašnieka instinkti.
Meistardarbnīca  ir vieta, telpa, vide, kurā meistars apliecina, ko viņš var un ko nevar.
Var tāpēc, ka te, meistardarbnīcā  ir viņš - meistars un viņa cilvēki (zeļļi un mācekļi), te ir arī darbarīki un darba mašīnas, te ir materiāli un darbi, visi un viss nepieciešamais ir kopā un kārtībā.  Apkārtne vienmēr ir sakopta. Klienti to redz un prot novērtēt.
Meistardarbnīcas iznīcina tukšvārdību un lielīšanos.
Tad, kad Latviju pārklās meistardarbnīcu tīkls, un vairāk būs tādu vietu, kur personības parādīs, ko viņas var, iesāksies patiesa censonība, atgriezīsies lepnums par savu vietu un savām spējām.  Iesāksies īsta radoša sacensība, kurš ir labāks un kurš var būt vēl labāks!
Pasaule zina, kā tas notiek! Vienmēr veidojas jaunas vajadzības, tās pieprasīs  jaunus amatus, jaunus meistarus un  jaunas meistardarbnīcas.
Galvenais, meistardarbnīcas provocēs nepieciešamību izglītoties!
Noderīgu izglītību varēs iegūt tuvumā. Jo smalkāks un blīvāks būs mūsu meistardarbnīcu tīkls Latvijā, jo drošāk mēs visi jutīsimies, jo vienmēr tuvumā būs cilvēki,  kuri zina, prot un var!
Latvija var, tie nebūs tikai lielie industriālie uzņēmumi, bet arī amatu meistaru  veidotas maiznīcas, frizētavas, skroderejas, galdniecības, smēdes, un citas vietas, kur darbs amatā kļūst par pamatu labākai, interesantākai un skaistākai dzīvei.
Sāksies patiesa sava pagasta un savas  pilsētas ielas mīlēšana, jo mūsu daļa būs šeit, bet mēs kalposim klientiem! Klienti ar mums leposies!
Internets parādīs mūsu meistardarbnīcas un mazā pagasta lielās iespējas pasaulei!
Īsti patiess prieks būs mazajiem!  Bērnībā meistardarbnīca kaimiņos  vienmēr ir bijusi  sapņu zeme šai zemē.  Vismaz sapņosim, kamēr neprotam politiķus modināt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru