Meistardarbnīca ir pamats!



Meistardarbnīca ir pamats!
Vilnis Kazāks. Mazie stāsti. 02.02.2012.

Parasti dabas dotās matērijas  uzreiz nav derīgas  lietošanai.
Meistardarbnīcas ir tā vieta, kur dabas materiāli pakļaujas meistara maģijai un sāk kalpot cilvēkiem. Bez meistardarbnīcām nekas nesanāk, jo meistardarbnīcā saplūst gudrība ar īpašumu, te sākas kvalitāte un atbildība.
Tā tas ir bijis tūkstošgadēs. Tā tas notiek šodien ES valstīs. Pie mums vēl nē.
Meistardarbnīca  ir vieta, telpa, vide, kurā meistars apliecina ko viņš var un ko nevar.
Var tāpēc, ka te ir viņš - meistars un viņa cilvēki (zeļļi un mācekļi), te ir arī darbarīki un darba mašīnas, te ir materiālu un darbu paraugi.
Meistardarbnīcas iznīcina nemākuļu tukšvārdību un lielīšanos.
Tad, kad Latviju pārklās meistardarbnīcu tīkls, un vairāk būs tādu vietu, kur personības parādīs ko viņas var, iesāksies patiesa censonība, atgriezīsies lepnums.
Iesāksies īsta radoša sacensība, kurš ir labāks un kurš var citādi būt vēl labāks!
Veidosies jaunas vajadzības, tās pieprasīs  jaunus amatus, jaunus meistarus un  jaunas meistardarbnīcas. Galvenais, provocēs nepieciešamību izglītoties.
Jo smalkāks un blīvāks būs mūsu meistardarbnīcu tīkls Latvijā, jo drošāk mēs visi jutīsimies, jo vienmēr tuvumā būs cilvēki,  kuri zina, prot un var!
Latvija var, tie nebūs tikai lielie industriālie uzņēmumi, bet arī amatu meistaru  veidotas maiznīcas, frizētavas, skroderejas, galdniecības, smēdes, un citas vietas, kur amats kļūst par pamatu labākai un skaistākai dzīvei.
Sāksies patiesa sava pagasta un savas  pilsētas mīlēšana, jo mana daļa būs šeit, bet mēs kalposim klientiem! Internets parādīs mūsu spējas pasaulei!
Patiess prieks būs mazajiem!  
Meistardarbnīca kaimiņos, vienmēr ir bijusi  sapņu zeme šai zemē.
Vismaz sapņosim, kamēr neprotam politiķus modināt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru