Interesanta tikšanās

Interesanta tikšanās

Gatavoju kārtējo uzdevumu produktu dizaina specialitātes studentiem.
Kā parasti nolēmu internetā paskatīties, ko dara konkurenti  pasaules valstīs.
Kāds izskatās citu valstu  piedāvājums viņiem raksturīgu piemiņas un rotaļlietu izgatavošanā.
Liels bija mans pārsteigums, ka  Japānā atradu brūnacainu  Latvijas lelli!








Sāku izsekošanu un,  ...satiku senu armijas draugu Āri Smildziņu, kurš 2011. gadā uz Japānu nosūtijis vairākas lelles un pavadošos atribūtus.



From: Aris Smildzins [mailto:aris@lmna.lv]
To: pr@leta.lv
Sent: Mon, 17 Oct 2011 13:38:45 +0300
Subject: Latviešu lelles Japānā
Labdien,

Izpildot Jaunās Tūrisma Asociācijas (Japāna) prezidenta Etsuo Mioši (Etsuo Miyoshi) lūgumu, nododu Jūsu rīcībā ziņu par laikā no  š.g.1. okatobra līd 10.oktobrim notikušo Leļļu izstādi Japānā.

Teksts  pārcēlts no esperanto valodas latviešu valodā.

Ar cieņu
Āris Smildziņš


Japāņu atbilde.



Pilsētas galvas un galveno masu saziņas līdzekļu (NHJ, Yomiuri, Asahi, Nihon Keizai u.c.) klātbūtnē 1.oktobrī  tika atklāta Pasaules leļļu izstāde Izucu Jašiki (Izucu Yashiki)  pilsētā. Pēc Jaunās Tūrisma Asociācijas prezidenta E.Mioši (Miyoshi) vārdiem šī izstāde  skaidri parāda kultūru apmaiņas svarīgumu, par to liecina arī 25 publikācijas 11 valstīs no 4 kontinentiem. Polijas vēstniece Jadviga Marija Rodoviča-Čehovska (Jadwiga Maria Rodowicz-Czechowska)) apgalvoja, ka izstādei būs panākumi un tā būs ieguldījums ilgstošai saprašanās starp tautām. Argentīnas vēstnieks Japānā Rauls Dežāns (Raul Dejean) bija atsūtījis apsveikumu sakarā ar atklāšanas pasākumu.
630 lelles no 22 dažādām valstīm no Āzijas, Āfrikas, Austrumeiropas un Dienvidamerikas bija parādītas valstu stendos. Apmeklētāji šeit skaisti noformētos stendos ar fotogrāfijām par tūrisma atrakcijām, kartēm un lelles atsūtījušo fotogrāfijām. šeit  atrod arī informāciju par zemēm un to attiecībām ar Japānu. Lelles ir no dažādiem materiāliem - porcelāna, koka, auduma u.c. materiāliem un ir tērptas tautas tērpos.
Latviešu lelles tradicionālajos tautas tērpos kopā ar skatu kartēm, cimdiem un skaistām fotogrāfijām ir atsūtījis Āris Smildziņš.
Apmeklētājus laipni aicina ēkas ārpusē izvietotie 22 karogi un iekšpusē  blakus kartona zemeslodei novietotais Esperanto karogs, lai parādītu, ka kolekcija ir radusies pateicoties Esperanto valodā runājošajiem.
Izstādes laikā darbojās trīs ateljē – leļļu izgatavošanas, ēnu rotaļu un restorānā tika piedāvāti argentīniešu veģetārie ēdieni.
Informēja: Etsuo Miyoshi, Jaunās Tūrisma Asociācijas prezidents

Nu vai Āris Smildziņš nav malacis!
Sazinājos ar Smildziņa kungu un viņš atsūtīja tekstus, kurus Latvijas mēdiji nebija publicējuši.
Saprotam, ja būtu uz ceļa sabraukta varde, mēdijos vieta atrastos.
Tā tas notiek...



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru