Aktualizējam ideju - Zaļā koka tornis!





Aktualizējam  ideju - Zaļā koka tornis!

Šodien par to parunāsim.

Ir iespēja piedalīties ar priekšlikumiem Latvijas koka efektīvā izmantošanā !
Durvis nevienam nav slēgtas, vajag spēcīgus  realizētājus.

Kas par to būs?
1) Piederības gandarījums grupai, kas palīdz Latvijai.
2) Neapšaubāmas tiesības izmantot torni, (telpas) protams, ja palīdzēsiet celt!

Rīgā Ķīpsalā varētu būt Austrumeiropā, vai vismaz Baltijā augstākais koka tornis, gatavots nevis no žāvēta līmēta koka detaļām ( tā nav nekāda īpašā māka!), bet īsta dabīga, svaiga  koka.

Jautājums? Kādam vellam šo ērmu, vai brīnišķo būvi?
Pamatideja ir Rīgas centrā uz salas izveidot viegli samontējamu un ja vajag,- nomontējamu, Latvijas meistaru un rūpnieku – labāko  koka produktu izstāžu zāli!
Re kā! Bet tālāk mēs runāsim par sadarbību, kas izstāžu zāli pārvērtīs par universāli izmantojamu RTU studiju struktūru.
Zaļais Tornis, tas ir ļoti nopietni!

Mēs varam  no dabīgiem Latvijas kokiem uzcelt  PAMATĪGU, DESMITSTĀVĪGU, SVAIGA, ZAĻA KOKA TORNI. Vismaz simts kvadrātmetrus katrā stāvā!
Tornim ir jābūt tādam, lai no  augšējā stāva mēs  varētu katru rītu Valsts Prezidentu pasveicināt, un viņš redzētu, ka mēs Ķīpsalā neguļam,  strādājam…
Kāpēc mums to vajag?   Studenti izdomāja un tāpēc,… lai nesapostītu viņu sapņus...VAJAG! Un tam ir ļoti racionāls pamats. Lasiet uzmanīgi tālāk!


MUMS  LATVIJĀ PIETRŪKST KOKA  PRODUKTU DAUDZINĀŠANAS VIETA!

 Mēs domājam, ka tā varētu būt pie mums Ķīpsalā, Rīgas Tehniskās universitātes sastāvā un Latvijas lielākā izstāžu kompleksa tuvumā.
Tornī izvietosies trīs  galvenās funkcijas:

1)  KOKA DIZAINA STUDIJA, LABORATORIJA ,  tiek izveidota arī kā Latvijas labāko koka izstrādājumu un ar to saistīto lietu  PARAUGU ZĀLE.  Te studenti studē labāko!  Meistari un Firmas, kas sevi ciena  deponēs, un nemitīgi bez maksas atjaunos uzskates līdzekļus!
Projekts atbilst vislabākajiem ES ideju un naudas tērēšanas standartiem! Mēs varam pat neticīgam Tomam apliecināt, ka ES nauda nav tērēta izstāžu biznesa, bet izglītības attīstībai! Dizaineri, arhitekti, inženieri, ražotāji iegūtu reālu stimuli tikt augstāk!
Viņu jauninājumu pienesumi ir Latvijas līdzfinansējums.


2) TĀLREDZES TELPA,  - students,   kas vēlas atrast kvalitatīvu praksi, dažās minūtēs sasaistās ar  meistariem un uzņēmējiem, kuri mūs tiešraidē iepazīstina ar savām darbnīcām, procesiem un ražojumiem ,...tā mēs piemērām Rīgā, zaļā koka tornī  satiekam Hariju Stradiņu no Alūksnes, Andri Vītolu no Talsiem, Rihardu Vidzitski no Augšlīgatnes,  Dziedra, Dores komandu kārtējā guļbūves celtniecības placī, Dendro ar jauniem materiāliem,  un tamlīdzīgi.

3) IZCILI IEZĪMĪGA SATIKŠANĀS  VIETA,  vieta kuru atcerēsies visi, gan vietējie, gan pasaulē…Savdabīgu torni nevar neatcerēties!
Te pirmajā stāvā arī 360 grādu tiešsaiste ar mežu! Jā virtuālais mežs Rīgas centrā!
Putnu un koristu kopkoncerti!

Mums Latvijā patiešām vajag vienu vietu, kur ērti rādīt labāko amatniecības meistaru un industriālo  firmu iespējas un darinājumus. Te būtu tā vieta, kur var redzēt eksportspējīgos produktus vienuviet. Pie tam pats objekts, kas veidots ekodizaina manierē, pilnvērtīgi  papildinās, un apliecinās mūsu iespējas. Aktivizēs varošos.
Te īstā vieta  visaugstākā līmeņa, tiešā un pārnestā nozīmē, notikumiem!

Absolventi un mūsu draugi no ražotājiem, pievienojaties!
Mūsuprāt, interese varētu būt arī  Rīgas un Latvijas politiķiem, mežiniekiem, būvniekiem, arhitektiem, dizaineriem, tirgotājiem…..
Zaļā koka tornis iecerēts kā mūsu zaļās valsts un domāšanas, arī  realizācijas iespēju tiešs demonstrējums. Emocionāla vieta ar augstu informācijas ticamību.
Info 29387388   vilnis@lak.lv



 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru