Vilnis Kazāks, raksta TWITTERī

Vilnis Kazāks, raksta TWITTERī

@vilniskazaks

Roku, prāta un dvēseles darbu kopība
Jelgava - Rīga · http://www.lak.lv
2012. 3. novembrī beidzu  iepazīties ar NAPu un šos astoņus 140 zīmju tekstiņus ievietoju  čivinātājā.
Mēs no NAP (Nacionālā attīstības plāna) izsludināšanas pirmās dienas uzņēmām sakarus ar NAPu un ….kā redziet, palikām bešā.  Žēl  zaudētais laiks.
Kā izsmiekls skan viņu aicinājums – strādāsim kopā!  Bija sarakstes ar MK VK, EM, IZM, ZM, ministrijām, tikšanās ministrijās. Mums izlikās, ka tie cilvēki lietas saprot dziļi. Mēs piedāvājām LR amatniecības likumā atzītus un VP komisijas 2030 akceptētus priekšlikumus.
Šī ir pirmā reize, kad  vissenākā  vēsturiskā un funkcionāli neaizvietojamā vērtību radīšanas forma – amatniecība  nav ietverta nevienā valdības dokumentā. Vai tā ir tā solītā reforma?
Mēģināsim meklēt jaunas formas lai pārtrauktu sociālistisko domāšanu Valsts nozīmes dokumentu veidošanā. Pārbaudīsim, vai arī visi politiķi un Valsts prezidents domā tāpat kā  Napa veidotāji, kura vadonis varonīgi solījās par visu atbildēt.
Kā viņš izskaidros, kāpēc visiem amatniekiem ir jāiesaistās darba tirgū, ja pa tiešo var  pārdot savu pakalpojumu vai preci īstajā tirgotavā vai klientiem visā pasaulē? Laba amatniecība necieš lieko.
NAPs  ir izveidots bez Meistariem, visa uzticība ir atdota sadalītam cilvēkam – Kompetentiem  rūpniecībā. Viss notiks tikai centros, valstī izkliedētās meistardarbnīcas nebūs vajadzīgas. Mums tas atgadina padomju laika lozungu - Proletariāts+ visas zemes elektrifikācija= komunisms. Tā lūk!

Ir 4-15 minūtes. Beidzu pats izstudēt NAPu. Taisnība mūsu meistariem, Latvijas attīstība neparedz atjaunot mācekļa darbu pie meistara!

Ir visvisādas profesionālas izglītības formas - interešu, karjeras, iesaistošā, neformālā, formālā, bezdarbnieku un citas, bet bez meistara!

Tā mērķtiecīgi jau 20 gadus neatjaunojam krievu sociālismā iznīcināto, vissenāko, ES valstīs populāro, drošo pilsonisko saskarsmi! Kauns!

Kāpēc visi baidās no duālās izglītības? Meistari māca mācekļiem profesionālu patstāvību. Viņi to bauda ikdienā. Tas var nostiprināt nāciju!

Vairāk kā 20 profesijas mūsu arodskolās nemāca vispār, jo tās var iemācīt tikai pie meistara. Daudzām profesijām arodskolas ir nepiemērotas.

Ko domā deputāti un Valsts prezidents? Daudzi meistari iesaka meistardarbnīcas piereģistrēt ārzemēs. Tur viņi ir godā celti un atzīti.

Jautājums NAP veidotājiem - kāpēc jūs baidāties attīstīt valstī industrijai konkurējošas nozares? Vai tā neveidojas profesiju paverdzināšana?

Attīstības pamats ir daudzveidībā! Primitīva lietu izpratne attīsta primitīvu kultūru. Mūsu priekšlikumi








Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru